Ön döntheti el, jövőre ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Rákay Philip bejelentette, hogy Magyarország 2012-ben is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az induló dal kiválasztását jövőre a nézőkre bízná a Magyar Televízió intendánsa.
Azt még nem tudni, hogy milyen módon fogják kiválasztani a dalt, mondta el Rákay Philip az M1 szombat esti Hogy volt című műsorában, amikor bejelentette, hogy természetesen jövőre is indul Magyarország az Eurovíziós Dalfesztiválon, a hírt pedig az egyik nemzetközi eurovíziós portál is lehozta. Rákay az idei zártkörű zsűriztetés után - amelyet időhiánnyal és a közmédia átalakításának bonyodalmával indokolt - a jövő évi dalt a közönség bevonásával szeretné kiválasztani.
Sőt, két verziót is el tud képzelni az MTV intendánsa: az előadót és a nótát is a nézők választják, vagy egy belső döntés alapján kijelölt előadónak küldhetnek dalokat zeneszerzők, és azokról dönt a nagyérdemű. Ez utóbbi történt például Németországban az idén. Lena Meyer-Landrut tavalyi győzelme után rögtön bejelentette a német szervezőgárda, hogy 2011-ben az énekesnő kísérletet tesz a cím megvédésére. Egy nagyszabású show keretében Lenára írt dalokról döntött egy szakmai hármas és a közönség együttesen, így lett végül a Taken by a Stranger című nóta a német induló. A dalverseny közeledtével azonban egyre elbizonytalanodtak a németek a lehetséges győzelemről, Stefan Raab a producer (és a düsseldorfi show egyik műsorvezetője) egy februári interjúban például őszintén megmondta a Spiegel riporterének "Lehet, hogy szar ötlet volt" újra Lenát küldeni a versenyre.
Az M1 szombat esti műsorában a magyar csapat - Wolf Kati, Rákay Philip, Várkonyi Attila, Geszti Péter, Rakonczai Viktor és Rácz Gergő - számolt be düsseldorfi élményekről, és a 22. helyezést elért What about my Dreams című szám utóéletéről és nemzetközi sikereiről. Várkonyi például úgy véli, hogy Wolf nyert, de ez nem a pontszámokon, hanem a visszajelzéseken mérhető.
Mi is hírt adtunk arról, hogy külföldön már többen feldolgozták a dalt, illetve, hogy számos ország iTunes-slágerlistáján is az első kötelezettség nem olcsó mulatság, a németek több mint ötven között szerepelt a fesztivál után pár nappal Wolf kétnyelvű előadása. 2012-ben Azerbajdzsán rendezheti meg az Eurovíziós Dalfesztivált, mivel idén ők nyerték meg a versenyt egy duettel. A győzelemmel járó 25 millió eurót költöttek az eseményre Düsseldorfban. Azonban a résztvevőknek is ki kell nyitniuk a pénztárcájukat, a nevezési díj és az egyéb szervezési költségek idén az MTVA-nak körülbelül 50 millió forintjába kerültek.