Eurovíziós Dalfesztivál 2012 - Elindult az idei eurovíziós versenydalt kereső műsor első elődöntője

Szombat este elindult a 2012-es Eurovíziós versenydalt kereső műsor-sorozat az m1-en és a Duna World csatornán. Az első adás tapasztalata alapján a jövő heti biztosan jobban szól majd.
Kisebb-nagyobb, de annál fájóbb hanghibákkal tűzdelte a technika ördöge a hosszas előkészítés után képernyőre került élő show-t. Wolf Kati fejmikrofonja például a második értékelés alkalmával fel is mondta a szolgálatot, Gallusz Nikiék produkcióját pedig meg kellett ismételni, mert a dal elején több másodpercnyi gerjedés zavarta meg a zenészeket.

Összességében az előadott tíz dal egyikének sem sikerült túllépnie egy átlagos demo-felvétel hangminőségén.
A Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip alkotta zsűri meglehetősen széles palettán szórta a pontokat. Mindenkinek örültek, udvariasan megköszönték a részvételt, de többeket elég csúnyán lepontoztak, holott ugyanez a zsűri választotta ki a 200-nál is több jelentkező közül az elődöntőbe jutott 20 dalt. Volt dal, amelyiknél elmondták, hogy szinte bárhova jó lenne - ha az nem az Eurovíziós Dalfesztivál.
A döntnökök pontjai alapján végül a Compact Disco, Heincz Gábor Biga és Molnár Ferenc Caramel mehet tovább a két hét múlva esedékes nemzeti döntőbe. Az sms-szavazás alapján az egyébként is negyedik helyen végzett Tóth Gabi csatlakozhat még a hazai döntő résztvevőihez.
Jövő szombaton újabb tíz dal és előadója próbálkozik - remélhetőleg jobb technikai körülmények között.