2012 Eurovíziós Dalfesztivál - Január 25-én több fontos eseményre is sor kerül Bakuban.

Január 25-én több fontos eseményre is sor kerül Bakuban. Ezen a napon rendezik meg a rendező városok kulcsátadási ceremóniáját, ezenkívül ki fogják sorsolni azt, hogy az egyes országok melyik elődöntőben fognak fellépni a májusi versenyen. Továbbá ekkor hozzák nyilvánosságra a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos logóját és szlogenét.
A kulcsátadási ceremónia során a tavalyi rendező város, Düsseldorf polgármestere át fogja adni az Eurovíziós Dalverseny szimbolikus kulcsát Baku polgármesterének a Buta Palotában. Ez lesz az a pillanat, amikor Baku hivatalosan is a 2012-es verseny házigazdája lesz.

A ceremónia után szintén a Buta Palotában dől el a 37 elődöntős ország sorsa, kiderül, hogy a május 22-ei vagy a 24-ei elődöntőben mutatkozhatnak-e be. Ezután azt is kisorsolják, hogy a már döntős országok melyik elődöntőt fogják közvetíteni, amelyben szavazniuk is kell majd. Annak érdekében, hogy igazságosabb legyen a verseny, az elődöntős országokat kalapokba sorolják be földrajzi helyzet és szavazási szokások szerint. Így próbálják lehetőség szerint szétválasztani a barátságos országokat. A fellépők sorrendjét márciusban fogják kisorsolni a delegációvezetők találkozóján, amikor már minden ország kiválasztotta a dalát.
2004 óta létezik az Eurovíziós Dalverseny általános logója, amelyben a rendező ország zászlaja egy szívben jelenik meg. Azonban az EBU minden évben ösztönzi a rendezőket arra, hogy saját logót is alkossanak. Az azeri Ictimai TV is megtette ezt, a logót szintén január 25-én fogják bemutatni.