2012 Baku Eurovíziós Dalfesztivál - Ki lesz a befutó? - az eurovíziós helyzet fokozódik

A 2012.es bakui Eurovíziós Dalfesztiválra kijutni nagy megtiszteltetést jelent a legtöbb előadónak, nemcsak azért, mert ez már önmagában szakmai elismerést jelent, de főképp mert így egész Európában ismertté válhat a neve. Jó esetben legalábbis. Nagy izgalommal készül az a húsz előadó, akiket a szakmai zsűri beválogatott az Eurovíziós Dalfesztivál 2012 lehetséges indulói közé: a zenészek és számok között a közönségszavazatok döntenek majd, ki legyen az az egy, aki nyár elején az azerbajdzsáni fővárosban bemutatkozhat egész Európa előtt. A húszas mezőnybe több korábbi Megasztáros versenyző is bekerült, de vannak olyan zenekarok is, amelyeket eddig csak egy viszonylag szűkebb közönség ismert.
Tolvai Renáta például külön indult kedvesétől, Kállay-Saunders Andrástól, így ezúttal ők most riválisként tekintenek a jövőbe, de a Tabu TV-nek elmondta: a saját örömén túl akkor is boldog lenne, ha szerelme lenne az, aki végül felülkerekedik a versenyben. „Most összeköltöztünk, és annak ellenére, hogy külön indulunk, és mondjuk egymás ellen, mi nem vagyunk egymás ellen. Ugyanúgy örülnék, ha ő jutna be, vagy ő nyerné meg, és nem én – és ugyanúgy örülne ő is nekem."
A helyzet persze nem ismeretlen számukra, annak idején a Megasztárban is ellenfelek voltak, igaz, érzéseiket csak akkor vállalták fel maguk előtt is, amikor már véget ért a zenei tehetségkutató.
Király Viktor viszont a szóló helyett inkább a csapatos indulást választotta, most ikertestvérével, Bennel és nővérével, Lindával készülnek a májusi szereplésre. "Szerintem ami furcsa ebben az egészben, az az, hogy szakmabeliek zsűriznek egyenrangú szakmabelieket" - vélte az ugyancsak a Megasztárban felbukkant énekes, utalva a tavalyi dalfesztivál döntőjére kijutott Wolf Katira, aki ezzel automatikusan bekerült az idei döntőbizottságba.
A Király testvérek ugyanakkor bíznak abban, hogy jó eséllyel válhat sikeressé a versenydaluk, de nem titkolták, hogy ha nem ők jutnának tovább, akkor Caramelnek drukkolnak.
A Compact Disco nevét kevesebben ismerik, hisz zenéjük inkább az underground rajongóinak körében ismert, ugyanakkor optimistán és vidáman tekintenek a megmérettetésre. Az internetes sztártévé kérdésére, hogy miért neveztek, a tőlük megszokott ugratással feleltek: "Azt gondoltuk, tök jó lenne ingyen elmenni Bakuba az állami tévé pénzén."
Persze a vicc mellett magát a zenélést nagyon is komolyan veszik és tudják, mekkora felelősség az Eurovíziós Dalfesztiválon résztvenni, és nem titkolták azon álmukat, hogy meg sem állnak a világhírig.