Eurovíziós Dalfesztivál 2012 - A fél Megasztár ott tolongott az eurovíziós bejelentésnél

Bemutatta az MTV azt a húsz új magyar dalt, amelyek közül kikerülhet az idei év magyar eurovíziós versenydala. Egy X-faktoros mellett számos volt megasztáros is ott van a mezőnyben.
170 pályázó 202 dalt küldött a Magyar Televízió Zrt. és az MTVA 2011 decemberében meghirdetett pályázatára, amelyet a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulójának kiválasztására írtak ki. A kilencfős, zenészeket, rádiós zenei szerkesztőt és tévés szakembereket is magában foglaló szakmai zsűri 13 órán át hallgatta a dalokat.
A kiválasztottak közt van Bebe, Caramel, az Anti Fitness Club, Gallusz Niki, Gyurcsík Tibor, Kállay-Saunders András, Király Viktor, Király Linda, Kökény Attila, Bencsik Tamara, Pély Barna, Puskás Péter, Tolvai Renáta, Tóth Gabi.
A húsz legjobb az első és a második elődöntőben, két csoportban küzdhet meg a továbbjutásért, a február 11-ei élő nemzeti döntő nyertese képviselheti majd Magyarországot a májusi azerbajdzsáni Eurovíziós Dalfesztiválon. A háromrészes, élőben jelentkező nemzeti válogató műsorsorozat A Dal címmel lesz látható az m1-en és a Duna World csatornán január 28. és február 11. között szombaton 20 órától. A 100 perces élő adásokban a versenyzők produkciói mellett sztárelőadók is fellépnek majd.

A televíziós show zsűrije négyfős lesz: Wolf Kati énekesnő, a tavalyi magyar induló mellett Csiszár Jenő rádiós és tévés műsorvezető, Rákay Philip, az m1 intendánsa és Rakonczai Viktor, zeneszerző, korábbi eurovíziós versenyző pontozza és értékeli majd a produkciókat.  A zsűri tetszése azonban nem elég a továbbjutáshoz: az elődöntőkön és a döntőn is nagy súllyal esik latba a nézők, a közönség szavazata. Az elődöntők során a zsűri értékelése és pontozása alapján három-három versenyző jut tovább a húszból, egy-egy előadót pedig a nézők juttathatnak a döntőbe. A nemzeti döntőn pedig ennél is nagyobb felelőssége lesz a közönségnek, hiszen az elődöntőkből továbbjuttatott összesen nyolc versenyzőből kizárólag a nézői voksok alapján jelölik ki azt a négy dalt, amelyek közül a zsűri és a közönség újabb szavazásának eredményeként végül kiválasztják a nyertest.
Február 11-én estére tehát kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot és a Magyar Televíziót a 2012. május 22-26. között megrendezendő 57. Eurovíziós Dalfesztiválon az azerbajdzsáni Bakuban.