Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - Véget ért az Eurovízió

Véget ért a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál: idén Kállay-Saunders András képviselte Magyarországot Koppenhágában. A Megasztár felfedezettje ötödik helyezést ért el a döntőben – ez minden idők második legjobb magyar eredménye az Eurovízión.
A Dal győztese korábban a Nők Lapja Cafénak elmesélte, hogy kezdetben sokan megpróbálták lebeszélni arról, hogy egy családon belüli erőszakról szóló dallal induljon, ő azonban csak magára és a megérzéseire hallgatott, és végül beküldte a Running című nótát. András egyébként – ahogy itthon – úgy kint is könnyedén vette az akadályokat, biztosan menetelt egészen a döntőig. Tolvai Renáta kedvese nemcsak a magyar közönséget varázsolta el a rendkívül komoly témát feszegető dalával, de a külföldieket és a sajtó képviselőit egyaránt.
A 2014 Eurovíziós Dalfesztiválon végül Ausztria győzedelmeskedett a szakállas Conchita Wursttal, Kállay-Saunders András az ötödik helyet szerezte meg 143 ponttal. Az énekes ezzel minden idők második legjobb magyar eredményét tudhatja magánénak: Andrásnál csak anno Bayer Friderika ért el jobb helyezést, ő a negyedik lett 1994-ben. Tavaly Bye Alex a tizedik helyen végzett, míg Wolf Kati, akinek a dalához szintén nagy reményeket fűztünk, csak a 22. helyig jutott. Gratulálunk!!