Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - Az egész világ Kállay-Saunders András lába előtt hever

András dala tarolt, a nemzetközi közönség máris a szívébe zárta az énekest az Eurovíziós Dalfesztiválon.
Csupa pozitív visszhangot kapott Kállay-Saunders András kedd esti debütálása, aki az első középdöntő utolsó színpadra lépőjeként igazi felüdülést hozott: az énekes előadása volt az egyik legszínvonalasabb és legélvezhetőbb produkció az este folyamán. András Running című dala az egyik legerősebb a mezőnyben, így már az első elődöntő előtt is hatalmas rajongótábort gyűjtött maga köré, köztük a Koppenhágában tartózkodó újságírókat, akiknél András volt a favorit. Tegnap este óta azonban még többen dúdolják a komoly mondanivalójú dalt. Hazai hírességek közül sokan a televízió előtt drukkoltak az énekesnek. Rúzsa Magdi, Puskás Peti, az idei A Dal egyik döntőse, Bogi, Oláh Gergő és természetesen Tolvai Reni is a körmét rágva izgult András sikeréért. „András fergeteges produkciót nyújtott tegnap az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében! Bár a telefonos szavazás titkos, az egyébként publikus internetes szavazás szerint Running című dalával másodikként jutott a döntőbe. Mi, tv2-esek extrán drukkolunk neki, mert a mi műsorunkban, a Megasztárban fedezték fel” – írta a Tények műsorvezetője, Dudás Ádám a Facebook-oldalára az eredményhirdetést követően. A tavalyi induló, ByeAlex is közösségi oldalán gratulált utódjának. „Egy pillanatnyi kétség sem volt bennem azzal összefüggésben, hogy Kállay András döntős lesz-e vagy sem a Vízión! Tudtam, hogy bent leszel Andris! Gratulálok!” – írta a Kedvesem énekese.
Nemcsak a magyar közönséget vette le a lábáról Kállay-Saunders! A külföldi rajongók is mind elismerően nyilatkoztak a produkcióról. „Az este legjobb dala! Remélem jövőre Budapesten rendezik a dalversenyt” – írta az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos Facebook-oldalára egy horvát rajongó, amikor kiderült, az énekes a döntőbe jutott. Magyarország! Mi rád szavazunk!” – tette le voksát András mellett egy dán rajongó. Gratulálok Kállay-Saundersnek, hogy beénekelte magát a döntőbe! Jövőre talán Magyarországról jelentkezik az Eurovízió?” – latolgatta az esélyeket egy görög rajongó. Ám nemcsak Európa, még a távolabbi kontinenseken élők is elismerésüket fejezték ki a magyar énekes produkciója után. Habár a dal nem tartozik a kedvenceim közé, meg kell valljam, Magyarország produkciója messze a legjobb volt ma este. Csak így tovább, András” – írta egy mexikói néző az Eurovízió hivatalos weboldalán.
Tolvai Reni nem tudott kedvesével tartani Dániába, így a tévé előtt izgulja végig a versenyt. A Hír24-nek azonban elárulta, milyen meglepetéssel várja haza Andrást.