Eurovision 2014 - Íme az Eurovízió újabb 10 döntőse

Csütörtök este eldőlt, kik versenyeznek a 2014-es Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjében. Kállay-Saunders vetélytársa lesz Conchita Wurst, az osztrák szakállas díva is. Conchita Wurstot várta mindenki, az osztrák szakállas díva hatodikként jelent meg az eurovíziós színpadon csütörtök este. Az elfogadásról éneklő előadóművész hosszú, testhezálló arany estélyiben, tökéletes sminkben, hosszú loknis frizurával, gyémánt fülbevalókkal és egész arcát fedő szakállal dobta fel a színpadképet, háttértáncosai, zenészei nem voltak. Mégis hatalmas show-t csinált Rise like a phoenix című dalával.
Az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjén 15 versenyző lépett fel Koppenhágában, és tízen jutottak tovább a szombati döntőbe:
Svájc, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Norvégia, Görögország, Málta, Fehéroroszország, Finnország, Ausztria.
Kedden az első elődöntőből a következő országok jutottak be:
Montenegro, Magyarország, Oroszország, Örményország, Azerbajdzsán, San Marino, Ukrajna, Svédország, Hollandia, Izland.
Magyarországot Kállay-Saunders András a Running című számmal képviseli.
Hat ország előadója pedig automatikusan a döntőben van, Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország, Franciaország, Olaszország és a tavalyi nyertes Dánia várja a két elődöntőből bejutó tíz-tíz produkciót május 10-én, szombaton este az Eurovíziós Szigetté átalakult Refshaleöenen, az egykori hajógyári hangárban, a B&W Hallernében.