Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - Ez lett a befutó

Az Arzemnieki zenekar képviseli Lettországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában. A balti ország szeretné megmutatni, milyen nyitott a világra.
Az együttes vezetője Jöran Steinhauer német. Egy diákcsere-program révén járt először Lettországban 2005-ben. Később szociális munkásként tért vissza. Zenészként azzal a dallal lett ismert, amellyel elbúcsúztatta az ország valutáját, a latot.
2008-ban már próbálkozott zenekarával, de akkor nem jutottak be az Eurovízió döntőjébe. Most Cake to Bake című számukkal váltották meg jegyüket Koppenhágába.
Nem vagyok lett, nem ez az anyanyelvem. Külföldi vagyok, az együttes neve is ezt tükrözi: az Arzemnieki ezt jelenti lettül. Lettország beférkőzött a szívembe, az életem része lett. Ez önkéntes választás, eldönteni, hogy az ember kit képvisel,  magyarázza Jöran Steinhauer.
A lettországi dalverseny megnyerése az Arzemnieki eddigi legnagyobb sikere. Kerülik a pompát és a csillogást, egy egyszerű folk számmal és jó hangulattal győzték meg a zsűrit.
Örülnék, ha a közönség is átérezné majd a jókedvet, amely árad belőlünk. Nincs semmi más célunk, minthogy jól énekeljünk, és az embereknek szerezzünk néhány kellemes percet, teszi hozzá az énekes. Az Aarzemnieki május hatodikán lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon a dán fővárosban.