Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - Conchita Kacsaként mulattatja a gyerekeket

A “szakállas nő” a kisgyerek között is sztár lehet: Conchita Wurst Disney-mesében kap szerepet. Sőt, hamarosan betolakodik a fürdőszobákba is műanyag játék képében. Már nemcsak a színpadon, hanem a filmvásznon és a tévéképernyőn is hódít Conchita Wurts. Rövidesen a Kacsamesék című rajzfilmsorozatban tűnik fel, ezt a gyerekműsor német nyelvű oldala jelentette be a közösségi oldalán.
“Új lakó Duckburg-ben! Íme: Conchita Kacsa! Vajon hogyan fogadják majd a többiek, Donald, Daisy és Dagobert?” - szól a portálon a harsány beharangozó, amelyhez már csatolták is a szakállas, hosszú hajú kacsa első képét is. Természetesen a világháló kettészakadt a hír hallatán: voltak, akik üdvözölték az ötletet, mások pedig már most azzal fenyegetőztek, hogy hosszú évtizedek után lemond a Kacsamesékről, mert nem veszi be a gyomra a transzvesztita kacsa febukkanását. Természetesen számos szülő is aggódik: hogy magyarázza majd meg gyermekének a szakállas, hosszú hajú, és teltkeblű kacsa létezését? A német Bild című lap Conchitát is szerette volna megkérdezni “mese-ügyben”, a menedzsmentje azonban kitérő választ adott. Jelenleg minden időnket a zenére koncentráljuk, és arra, hogy folytassuk a küldetésünket a szerelem, tisztelet és tolerancia jegyében.
Ráadásként valóban jó esély van arra, hogy a Tom Neuwirth-ként született énekes valóban meghódítja a világot – érdekes módon ugyanis egy másik művész is “kacsaként” szeretné megörökíteni őt.
Az osztrák műanyag fürdőkacsák atyja, Rudolf Doppelbauer szintén Conchitát szemelte ki modellnek következő kollekciójához. A művész korábban Mozartot, Sisi hercegnőt és Sigmund Freudot is megörökítette fürdőjátékként.
Újabb komoly nemzetközi sikert könyvelhet el Kállay-Saunders András. Az Eurovíziós Dalversenyen elért ötödik hely után, most a rádióhallgatók és a rajongók szavazatai alapján első lett a magyar fiú dala, a Running, sőt Andrást a legjobb férfi előadónak is megválasztották.
A szavazáson ezúttal nemcsak az európai országok lakói vehettek részt, hanem Észak- és Dél-Amerikában vagy Ausztráliában élők is is. A Running az összes leadott szavazat 8,8 százalékának megszerzésével végzett az első helyen, az énekes pedig a voksok 23,9 százalékát kapta a férfi előadók között. A svájci Sebalter lett a második, az örmény Aram MP3 pedig a harmadik