Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - Nem feltétlenül akar dobogós helyet

Nem célja, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetének legsikeresebb magyar résztvevője legyen, de magából a lehető legtöbbet akarja kihozni, sorsa a nézők kezében van,  mondta Kállay-Saunders András, aki a Running című dalával jutott ki az idén Koppenhágában sorra kerülő versenyre. A dal korábbi előadásában látott macis kislány a dániai fellépésen biztosan nem lesz ott, az pedig, hogy az énekes Kállay-Saunders András édesapja el tud-e menni megnézni a fiát, még bizonytalan. Nincsenek olyan céljaim, hogy túlszárnyaljam az eddigi legjobb magyar eurovíziós szereplést. A Running témája komoly, a gyerekek elleni erőszak, egy szomorú, igaz történet, amely az énekes egy amerikai barátjával esett meg. Nem szokványos eurovíziós dal, de szerintem éppen azért fognak figyelni rá az emberek, mert nem olyan, mint a fősodor. Egyébként is szeretek különbözni az átlagostól, mert egy énekes elvész, ha nem egyéni, fogalmazott. Meghallgatta a mezőnyben szereplő dalokat és azt tapasztalta, hogy nagyon sokféle stílus lesz jelen Koppenhágában. Talán négy-öt olyan dal van, ami nekem igazán tetszik, közülük egyet emelnék ki, a norvég Carl Espen Silent Storm című számát, jegyezte meg.
A Running előadása hasonló lesz A Dalban látotthoz, ám néhány ponton változtattak, például a kislány a macival nem lesz látható, mivel a verseny alsó korhatára, a 16 év kizárta az ő indulását.
Ezt úgy fogjuk megoldani, hogy a kislány szerepét a lány táncos, Likovics Alexandra veszi át, ő fog beülni a zongorához. Sokkal több mozgás lesz a színpadon, nagyobb lesz a hely, magyarázta az énekes. Az első refrén előtt lesz egy kis zenei alapszünet, akkor az énekes kisprintel a kifutóra és kezdődik a gyors rész. Szintén a produkció része és színpadra lép Koppenhágában Nagy Tibor táncos, valamint két vokalista, Cselovszky Rozina és Fedor Kyra. A koreográfia nehezebb lesz, ahogy az énekes fogalmazott, Kelemen Kata emelt a szinten egy fokozatot. Kállay-Saunders András fekete fellépő ruhája hasonlítani fog A Dalban látotthoz, de az anyagán változtatnak. A háttérvetítés legyen meglepetés, más lesz, mint itthon.