Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - Izgatott várakozás percről-percre

Kiutazása előtt Kállay azt nyilatkozta, nem foglalkoztatja a várható helyezése, az a fontos számára, hogy a maximumot nyújtsa a színpadon. A nemzetközi sajtó nagyon jól fogadta Andrást és dalát, sőt még az Eurovízió második legjobb pasijának is megválasztotta egy internetes oldal.
A keddi elődöntő során András aztán a színpadon is bizonyíthatott, majd végül a helyszínen is nagy sikert aratott énekes neve másodikként hangzott el a továbbjutó országok közül. Így ma este kiderülhet, a huszonegyedikként színpadra lépő Andrásnak hányadik helyen sikerül végeznie a 26 induló ország fellépői közül. A színpadon felvonultak az országot képviselő énekesek, furamód a legnagyobb sikert valóban a nagy sajtóvisszhangot kapott Conchita Wurst kapta, akit már mi is bemutattunk.
21:00 A show elkezdődött, a dánok igazán kitettek magukért, a világszerte 180 millió néző előtt zajló műsor gigantikus látványelemekkel megtűzdelt nyitánnyal indult.
21:15 Ukrajna képviseletében egy mókuskerékkel a színpadon az egyik esélyesnek tartott Mariya Yaremchuk. Őt Fehéroroszország képviselője követi a színpadon. Utóbbi egészen fülbemászó dallal.
21:30 Azerbejdzsán, Izland és Norvégia a három következő fellépő, akik közül mi még mindig nem találtunk olyan dalt, ami lekörözhetné a Runningot. Igen, abszolút elfogultak vagyunk.
21:40 Románia dala bennünket meggyőzött, az utána következő Örményország, akiket a fogadóirodák az első 5 közé várnak, sokkal kevésbé volt maradandó élmény, számunkra.
21:50 Montenegro képviseletében a mezőny legmagasabb indulója állt színpadra, a maga 2 méter feletti magasságával. A dal felejthető. Kilenceddiként a két év kihagyás után részt vevő Lengyelország következik, akiknél abszolút a látvány dominál, elég csak  a háttérben zajló koreográfiára figyelni. A dús keblek mellett vajon figyelt valaki a zenére is? Amúgy a népviseletről nekünk ez a 2012-es dal ugrott be, a tündéri mamikkal.
21:53 Bulizunk a görögökkel. Rise Up című számuk igazi nyári sláger lehet. Nekünk átjött.
21:55 A sokat emlegetett Conchita Wurst, azaz a szakállas nő a színpadon, Ausztria színeiben. A közönség őrjöng, a dal valóban nem rossz. A látvány azért valljuk be, bizarr.
22:00 Németország lánytriójának dala hazájukban a slágerlisták élén áll. Valóban fülbemászó dallam, korrekt énekhangokkal. De hogy ne felejtsük el miért is vagyunk ma itt: Hajrá András!
22:08 Kis visszatekintés, és az elmúlt évek legjei után a svéd énekesnő, Sanna Nielsen állt színpadra. Gyönyörű nő, fantasztikus hang, slágergyanús dal. El vagyunk bűvölve.
22:15 Franciaország és a TWIN TWIN együttes, Bajusz című számukkal. Érdekes. Igazán.  Utánuk, immár 15-ként színpadra állva Oroszország és a Tolmachevy Sisters. A dalfesztiválok során többször szép sikert elérő ország énekesnői látványos koreográfiával érkeztek.
22:23 Olaszország kicsit zúzósabb produkciója után fuvolájával érkezett a színpadra Szlovénia énekesnője Körbe-körbe című dalával.
22:27 Finnország már a 18. a fellépők sorában, nekik a tét óriási, tavaly csak a 24. helyet sikerült megszerezniük, idén nyilván bizonyítani szeretnének. A fiatal fiúk cukik ugyan, de ez vajon elég lesz-e?
22:30 Ruth Lorenzo, a spanyol énekesnő már 6 éves korában kiemelkedő tehetségnek számított, 16 évesen pedig már musicalekben énekelt. Hangterjedelme és dekoltázsa egyaránt hatalmas.
22:34 Svájc képviseletében Sebalter a színpadon. Ő már a huszadik fellépő, mindjárt jön András!
22:37 Végre! Kállay-Saunders András, a magyar versenyző Running című dalával az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének színpadán. A vakuk villognak, a közönség lelkesnek tűnik, a dal most is, mint mindig, libabőrözős. Az előadás ismét tökéletes, szubjektív véleményünk szerint abszolút az élmezőnyben a helyünk. A kommentátor szerint is nagy az üdvrivalgás a csarnokban. Hurrá!
22:45 Málta egy country dallal érkezett, utánuk pedig a házigazda Dánia lépett színpadra, érthető módon hatalmas ovációtól övezve.
22:50 Hollandia következik. Kedves kis felejthető dalt énekelnek. Pedig őket tartják nagy esélyesnek. Majd meglátjuk.
22:54 A csöppnyi San Marino képviseletében érkezett Valentina Monetta a legrutinosabb versenyzőnek számít, ugyanis az előző két évben is ő vett részt országából a dalfesztiválon. Ő már a 25. fellépő.
22:58 Utolsóként a brit versenyző, Molly adja elő dalát. Jó hang, jó dal. Szeretjük.
23:03 Kis vicceskedés, kis tüzijáték, mindjárt kezdődik a szavazás.
 23:13 Újra végignézhettük a versenyzőket, legalábbis a dalok egy kis részletét. Most már eldönthetjük, kire szavazunk, Andrásra sajnos Magyarországról nem tudunk. A színpadon látványos létrás produkció, reméljük van balesetbiztosításuk.
23:15 Körülbelül egy óra múlva kiderül a végeredmény, és ami nekünk a legfontosabb, hogy hányadik helyen végez Kállay-Saunders András.
23:27 Ismét visszatekintettünk a dalokra, és közben lezárult a szavazás is.
23:33 Megnézhettük az Eurovízió múzeumát. A műsorvezetők beszélgetnek a versenyzőkkel, mi pedig már nagyon kíváncsian várjuk az eredményhirdetést.
23:38 A színpadon a tavalyi győztes, a dán Emmelie de Forest.
23:42 A dal látványos fináléjaként az összes idei versenyző együtt énekelt Emmelie-vel. A közönség is bekapcsolódott. Szuper a hangulat.
23:45 Kezdődik az összesítés!
23:48 Azerbajdzsánnál és Albániánál harmadik helyen állunk.
23:51 Montenegro 1. helyre szavazta Andrást és a Runningot.
23:53 Romániában másodikok lettünk, egyelőre vezet Magyarország!
23:57 Szoros versenyben a negyedikek vagyunk jelenleg, Ausztria az élen.
0:07 Ausztria és Conchita vezet, de a pontozás még nem ért véget. Az eddigiek alapján András előkelő helyen végezhet, de persze nem kiabálunk el semmit.
0:13 Magyarország Hollandiát hozta ki első helyre.
0:23 Ausztria és a szakállas Conchita Wurst megnyerte az idei dalfesztivált.
0:25 Kállay-Saunders András 143 ponttal ötödik lett az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.