Eurovíziós Dalfesztivál - Ma van a második elődöntő

Ma este rendezik az 60. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét Bécsben. Ezúttal 17 ország képviselői lépnek a Stadthalle színpadára, közülük tíz jut a szombati döntőbe, ahová a Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Boggie kedden már bekerült Wars For Nothing című dalával.

 
Idén 40 ország előadói indultak a versenyen. A mai, második elődöntőben a litván Monika Linkyté és Vaidas Baumila (a dal címe: This Time), az ír Molly Sterling (Playing with Numbers), a San Marinói Anita Simoncini és Michele Perniola (Chain of Lights), a montenegrói Knez (Adio), a máltai Amber (Warrior), a norvég Morland és Debrah Scarlett (A Monster Like Me), a portugál Leonor Andrade (Há um mar que nos separa), a cseh Marta Jandová és Václav Noid Bárta (Hope Never Dies), az izraeli Nadav Guedj (Golden Boy), a lett Aminata (Love Injected), az azeri Elnur Huseynov (Hour of the Wolf), az izlandi Maria Olafs (Unbroken), a svéd Mans Zelmerlöw (Heroes), a svájci Mélanie René (Time to Shine), a ciprusi John Karajannisz (One Thing I Should Have Done), a szlovén Maraaya (Here for You), valamint a lengyel Monika Kuszynska (In the Name of Love) lép színpadra.

A szombati 27-es finálénak automatikusan tagja hét kiemelt ország (az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, valamint a rendező Ausztria).

A mai elődöntőt, valamint a szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti.