Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Boggie a 20. lett az Eurovíziós Dalfesztiválon

Nem szólt bele a legjobbak versenyébe a magyar induló, Csemer Boglárka dala a jubileumi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. Boggie 20. lett. 19 ponttal fejeztük be a versenyt. Az osztrákok és a németek senkitől sem kaptak pontot. Négy országgal a vége előtt eldőlt, hogy SVÉDORSZÁG a győztes, minden idők harmadik legtöbb pontjával. 

Magyarország sorozatban ötödször volt résztvevője a döntőnek, tavaly Kállay-Saunders András ötödik lett, amely hazánk második legjobb eredménye volt a verseny történetében. Most nem sikerült ilyen jól szerepelnünk, Boggie a 20. helyen zárt.

A versenyt Mans Zelmerlöw svéd énekes nyerte Heroes (Hősök) című dalával. A 28 éves éves győztes nagy fölénnyel, 365 ponttal győzött a 27-es döntőben, mögötte az orosz Polina Gagarina lett a második A Million Voices-zal (303 pont), az olasz Il Volo trió és a Grande Amore (292 pont) a harmadik. A végeredmény a nemzeti zsűrik és a tévénézők szavazatainak kombinációjaként alakult ki. A dalfesztivál történetében hatodszor született svéd győzelem.

Csemer Boglárka Boggie számára hatalmas élmény volt a dalfesztivál és alig várja, hogy újra nagy közönség előtt énekelhessen. Az énekesnő, aki a huszadik helyen végzett a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, a szombati döntő után elmondta: szép emlék marad számára a megmérettetés és a verseny előtti intenzív felkészülés.