Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Indul a végső visszaszámlálás

A bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjén fellépő 17 előadó közül újabb 10 jutott a szombati fináléba, ahová a magyar versenyző, Csemer Boglárka Boggie már kedden bekerült. Ezzel kialakult az összesen 27 fellépőből álló mezőny.
A második elődöntőből Svédország, Ciprus, Szlovénia, Lengyelország, Norvégia, Izrael, Lettország, Litvánia, Montenegro és Azerbajdzsán képviselője jutott tovább.
A litván duó, Monika Linkytė és Vaidas Baumila üde, vidám dala, a This Time nem csak a litván, a bécsi zsűrit is meggyőzte.
Lengyelországot Monika Kuszyńska képviseli a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, aki a tolerancia hídját építi In the Name of Love című dalában.
A szlovén Maraaya két nevet egyesít. Marjetka és Raay házasok, két fiúgyermek szülei. A duó tavaly alakult, első kislemezük óriási siker lett Szlovéniában. A dal címe: Here For You.
A montenegrói Knez az egyik legnépszerűbb előadó hazájában. Most dolgozik a 11. albumán. A 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválra a szerb Željko Joksimović Adio című dalával érkezett.
A két elődöntő után továbbjutott 20 ország mellett a szombati döntőn részt vesz a verseny eddigi nagy külső szurkolója, Ausztrália, a házigazda, a tavalyi győztes Ausztria és az Európai Műsorszórók Szövetsége (EBU) öt kiemeltként tagjaként Németország, Franciaország, Spanyolország, Nagy-Britannia és Olaszország.
Ausztria már másodszor látja vendégül az Eurovíziós Dalfesztivált, ezúttal a Wiener Stadthalléban.