Eurovíziós Dalfesztivál - Így szerepelt Csemer Boggie a döntőben

A döntőben 27 ország képviseltette magát, és először hallhattuk a versenyben automatikusan bekerülő országok dalát. Csemer Boggie szombat esti produkciója meghatóra sikerült, meghitt csönd állt be az egyébként hangos nézőtéren a dala alatt, majd óriási tapssal jutalmazta a közönség. Boggie ezzel az Eurovíziós Dalfesztivál idei 20. helyezettje lett. Csemer Boggie nevét jól ismerték Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Izraelben, ezekben az országokban jelentős rajongótábora van a magyar eurovíziós versenyzőnek. A döntő során Boggie végül Észtországtól 8 pontot kapott, 4-4 pontot kapott Romániától és San Marinótól, 1-1 pontot Franciaországtól, Németországtól, Csehországtól.
Boggie dala mindössze 3 perces lehetett, de a mondandója mély volt és német oldalakon megjelent kommentek szerint nagyon aktuális, az eurovíziós riporterekben fel is merült az előadás után: vajon elég-e erre a dalra összesen 3 perc?
„A színpadon csak egyetlen dolog számít, hogy koncentráljak a közönségre, és átadjam a dalom üzenetét. Ha ezt jól csinálom, akkor a három perc biztosan elég” – állította Boggie magabiztosan az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjekor, hiába kritizálta az angol sajtó. Boggie inkább azokra koncentrált végig, akik pozitív energiát adtak neki.