Euroviziós Dalfesztivál Baku 2012 - Nagy tudású zenészeket ilyen szinten megaláznak egy nemzetközi versenyen?

Azon a versenyen, ahol az orosz nagyik második helyen végeznek, semmi keresnivalója egy komoly muzsikusnak. Legalábbis így gondolják a zenészek, akik lázadoznak az Eurovíziós Dalfesztivál miatt.Megosztja az országot a Compact Disco Bakuban elért huszonnegyedik helyezése. Megkerestük a zenekar menedzserét, Bérczes Ádámot, hogy megkérdezzük tőle, szerinte reális eredmény született-e, és megérte-e kimenniük a versenyre?  Aki látta a versenyt és a szavazás eredményét, annak egyértelmű minden. Rövidesen publikus lesz a sajtóanyag a véleményünkkel – mondta szűkszavúan a menedzser.
Az angolok kiválósága, Engelbert Humperdinck egyenesen kikéri magának, amit vele műveltek. A veterán sanzonénekest a szigetországi fogadóirodák az első öt közé várták, ehhez képest utolsó előtti helyen végzett a döntôben. A több millió lemezt eladó sztár szerint a bakui események felértek egy szembeköpéssel.
– Ha hiteles, nagy tudású zenészeket ilyen szinten megaláznak egy nemzetközi versenyen, kérdés, hogy van-e egyáltalán értelme kockáztatni a jövőben. Inkább menjenek pályakezdő fiatalok, vagy falusi kiskocsmákban részegen együttest alapító halászok, esetleg nagyon kedves, hetvenéves udmurt nagymamák, akik ha nyernek, templomot építenek Buranovóban. Ez a verseny nekik való! – nyilatkozta a The Sunnak. Az angol lapok hétfő délelőtt már arról cikkeztek, hogy országuk bojkottálni fogja a dalversenyt, és a jövőben nem delegálnak énekest az eseményre.
A versenyt a marokkói származású svéd énekesnő, Loreen nyerte, a második helyen az oroszok végeztek. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a szerb előadó, Zseljko Jokszimovicsć állhatott fel.