Euróvíziós Dalfesztivál 2012 Baku - A Compact Disco megérintette a litván néplelket

Eurovíziós indulóinknak még berúgni sem volt ideje annak örömére, hogy továbbjutottak a dalverseny döntőjébe, de lelkes rajongók már fel is dolgozták a pályaművüket. A litvánok, lengyelek és görögök is értékelik a Compact Discót. "Csak a kezét ne tenné hátra mint egy kotlós tyúk."
A Compact Disco továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztiválon, de a buli elmaradt, mert ahhoz túl kimerültek voltak. “Szolidan ünnepeltük meg a továbbjutást, mert az utána következő sajtótájékoztató pont addig nyújtódott el, hogy kijöjjön belőlünk a fáradtság. Visszajöttünk a szállodába, ott koccintottunk, de ma tervezzük, hogy elmegyünk egy étterembe, ahol a múltkor a csapat egyik fele megígérte a vendéglátónak, hogy, ha továbbjutunk,a teljest stábbal térünk vissza” - mondta a Velvetnek a döntõbe jutott Compact Disco menedzsere, Bérczes Ádám.
Arról nincs információja a zenekarnak, hogy pontosan mennyi szavazatot és mely országokból kapott, mert erről csak az egész végén adnak információt. “Az a megérzésünk, hogy a szakmai zsűri nagyon jól állt hozzánk, és szerintem a finnek, a románok és az osztrákok is biztosan adtak nekünk pontot.”
A Compact Discónak voltak személyes kedvencei, akik nem jutottak be, az osztrákokat és az izraelieket külön sajnálják. “Az osztrákokkal nagyon lespanoltunk, és szerintem a daluk is populáris volt. Az izraeliek nagyon sokat segítettek nekünk, hiszen korábban promó fellépést is szerveztek Tel-Avivba, és sajnáljuk a svájciakat is, de ott éreztük, hogy vagy õk, vagy mi megyünk tovább.”
A zenekar nem készül külön a nagydöntőre, a két szabadnapot pihenéssel töltik, amiből eddig nem volt sok. “Ez az első napunk, amikor semmi dolgunk nincs, kicsit meg is vagyunk zavarodva, mihez kezdjünk. A második elődöntõ után pénteken folytatódnak a mi próbáink, és még megyünk az azeri tévébe is interjúzni, mert megint meghívtak. Tényleg nagyon szeretnek itt minket.” És tényleg
A dalverseny csatornáján mind a hivatalos klip, mind a tegnap esti műsor élő felvétele alatt gyűlnek a kommentek. Egyelőre úgy tűnik, a litvánok a legnagyobb külföldi rajongók, akik számos kommentben méltatják a dalt. "A legjobbak legjobbika! Gratulálok Litvániából!" – írja egyikük, a másik csak annyit szögez le: nála ez a produkció 12 pontot (vagyis a maximumot) ér, megint más szerint fantasztikus a dal.
Elvétve akad egy-két görög, román és lengyel méltatás is, egy belga kommentelő csak annyit ír: "ennek győznie KELL!". Egy ismeretlen származású felhasználó pedig azt nyögte be, "nagyszerű, remélem, hogy ez nyeri a versenyt, de először azt hittem, hogy a dal a »fingásunk hangjáról« szól majd [sound of our hearts helyett sound of our farts]".
A negatív felhang elenyésző: alig akad valaki, aki említi, hogy a dal hasonlít a Backstreet Boys Incomplete-jére (holott inkább erre, ha már így ). Egy néző szerint az énekes "csak a kezét ne tenné hátra mint egy kotlós tyúk, de ezzel nagyjából ki is merültek a negatív felhangok. Sőt, egy meglehetősen borzalmasnak tűnő, magát pszichedelikusnak nevező magyar zenekar feldolgozást is készített a versenydalukból.
De legyen a végszó pozitív: "amikor először hallottam ezt a dalt, nem élveztem különösebben. De néhány hallgatással később már ez lett az egyik kedvencem, semmi kétség! A zenekar elég jó, és az énekes is! Nagyszerű előadás! Szerettem a dalt! Hajrá, Magyarország!" – írta egy külföldi kommentelő.