Eurovision 2012 - Van, aki már látta a döntőt

Pénteken már megvolt a szombat esti Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének főpróbája. Érdekes, és mindenféle találgatásra okot adhat az, hogy az országok szakmai zsűrije ezen előadások alapján pontoz, értékel. Azaz ők tulajdonképpen egy másik perfomance-t látnak, mint a nézők ma este.
A döntőbe ugye 26 ország előadója került, ma másodikként a magyar Compact Disco zúz. Fikázták őket elegen itthonról is, például a hatalmas nemzetközi karriert befutó Pa Dö Dő világhírű tagja, de baj volt az is, hogy a klipjük igencsak emlékeztetett egy másik zenekar remekművére.
Azért arról sem írtak sokan, hogy magyar médiatörténetet írt a Magyar Televízió – illetve persze az MTVA -, a csütörtök esti, második elődöntőt ugyanis 5.1 hangban nyomta. Tudomásunk szerint ez volt az első ilyen adás. Szóval, akinek megvolt odahaza a megfelelő hangrendszer, élvezkedhetett a képernyő előtt a nagyszerű előadásokat és közvetítést látva.
Pénteken este – biztos, ami biztos – a képet, hangot külön rögzítették, sőt, Gundi hangját is. Ez utóbbi azért nem is árt a tavalyi események tükrében: 2011-ben elszállt az ISDN, ezért tartalék vonalakat próbáltak felhasználni, a végén már telefonon jelentkezett be Gundel, amit a képernyőn is igencsak lehetett hallani.
Szóval ma este lesz izgalom, meg nem is. A péntek esti rögzítés, kép és hang arra is lehetőséget ad, ha esetleg valami technikai baki lenne ma este, a pénteki rögzítést be lehet keverni.