Eurovíziós Dalfesztivál 2013 - Féltik a sikertől Agárdi Szilvit

Agárdi Szilvit azonnal ismertté tette a The Voice -ban Pál Dénessel előadott duettje. Az összeillő pár hasonló sikert szerezne elérni A Dal című versenyben, de ez rengeteg áldozatot követel az aliglátó lánytól és a családjától is.
A The Voice legemlékezetesebb előadása Pál Dénes és Agárdi Szilvi duettje volt. Bár a párbajnak csak egy nyertese lehetett, a páros olyan harmóniában énekelt a színpadon, hogy mindenki elfeledkezett a versengésről.
A duett akkora sikert aratott, hogy az énekesek körül serénykedő szakemberek tudták, az aliglátó lánynak és a búgó hangú fiúnak együtt is folytatnia kell. Írtak nekik egy fülbemászó nótát, és benevezték őket az Eurovíziós Dalversenyre. Miután Pál Dénes megnyerte a tehetségkutatót, lényegesen több reflektorfény vetült rá, mint Szilvire. Pedig a lány és családja rengeteg áldozatot hoz a közös munkáért. A felkészülés alatt az édesanyja vigyáz Szilvire, azt is vállalva, hogy átmenetileg kettészakadt a családjuk.
– Hetek óta a fővárosban vagyunk Szilvivel – mondja az édesanya. – A produkció mindenben támogat minket, odafigyelnek rá, hogy a lehető legjobb körülmények között készüljön a lányom. Szállást béreltek nekünk, taxival közlekedünk. Ellátásunk is van, általában étteremben eszünk.
A mama hangján mégis érződik, hogy kicsit kellemetlenül érzi magát ebben a helyzetben.
– Sosem kértünk senkitől segítséget, támogatást, furcsa érzés, hogy ilyen jó dolgunk van. De persze ez az átmeneti luxus is nehezen feledteti velem, hogy nem látom a többi gyermekemet és a férjemet.
Szilvi elképesztő energiával készül a versenyre, kevesebbet alszik, és rengeteget gyakorol. A mama nagyon félti a lányát. Mint minden anya, én is sokat aggódom, féltem a kudarcoktól. Pedig tudom, hogy bölcsebb akármelyikünknél, szerintem felkészült a kiesésre és a győzelemre is. A próbák után sokszor hallom a zenészektől, hogy az esélyesek között emlegetik Szilviéket. Jólesik hallani, mégis félek attól, hogy kiesnek és attól is, hogy továbbjutnak.