Eurovíziós Dalfesztivál 2013 - A Dal első középdötője

A Dal középdöntője elkezdődött. Az estét Puskás Péter nyitotta, aki reménykedve állt a zsűri előtt A Dal első középdöntőjében.
Csiszár beismerte, hogy nagy rajongója az énekesnek, ám azt is elmondta, hogy ezúttal másként tekint a versenyzőkre. A malmői versenyt szem előtt tartva pusztán arra a három percre kívánt összpontosítani ami a nemzetközi megmérettetésen a siker kulcsa lehet. Puskás Peti produkciójáról úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen jó előadó, de ez még nem feltétlenül elegendő a végső megmérettetésen. Rákay Fhilip úgy vélekedett, hogy Peti tavalyi dala közelebb áll a szívéhez, de méltatta színházi teendőit is. Rakonczai is úgy gondolta, hogy a hangszerelés és az ének mostantól még nagyobb hangsúlyt kap.  Számára a dal igazi hangsúlyos része későn érkezett meg a dalban és szerinte Peti számára jobb választás, ha az erő helyett az érzelmek kapnak helyet. A zsűri Puskás Peti előadását 34 ponttal jutalmazta.
Másodikként Cserpes Laura állhatott színpadra.Rakonczai elmondta, hogy legutóbb bizalmat szavazott, hogy a pontatlanságok javításra kerülnek, de ezúttal kifejtette, hogy Laura a nemzetközi színtéren talán még nem állná meg a helyét. Rúzs Magdi a mezőny egyik legígéretesebb dalának ítélte Laura dalát, ám azt ő is megerősítette, hogy az előadás félrecsúszott hangokat is bőven tartalmazott. A zsűri Cserpes Laurának 33 pontot adott.
Gáspár Laci és a Plastikhead követte Cserpes Laura előadását. Az értékelést Philip kezdte. Reagált a rosszindulatú újságcikkekre, melyek a plágium gyanúról szóltak. Méltatta az előadót és a dalt valamint annak mondanivalóját. Rúzsa Magdi javulást érzett a produkcióban ám számára a “szinti hangszín ” továbbra is zavaró, de bátornak tartja Lacit, hogy ebben az új stílusban is megállja a helyét. Csiszár negatív hozzászólást nem tudott intézni a hallottakhoz, így a végső 38 ponthoz ő is hozzájárult, mellyel a verseny első három előadása után az első helyre ugrott.
Negyedikként Keresztes Ildikó mutathatta be versenydalát. Nem akarok többé játszani című dala ezúttal is ütősre sikerült. A kiváló énekesnő csak elismerő szavakat kapott, mely a pontszámokban is megmutatkozott, Keresztes Ildikó 39 ponttal távozhatott.
A sort Gyurcsik Tibor Örök harc című számával folytatta. Csiszár bizonytalan kezdésről beszélt, de úgy érezte, hogy a kihagyott rap betét jót tett a dalnak, de még ez is kevés a nemzetközi  mezőnybe. Rákay Philip sem mondott ezeknek ellen, sőt hiányolta azt a kis pluszt, ami a siker kulcsa lehetne. Gyurcsik 35 pontot tudhatott magáénak.
Gyurcsik Tibor után Odett Ne engedj el című dalával következett. A zsűri az egyediséget már korábban is méltatta, ám Rakonczai némi pontatlanságot érzékelt. Rúzsa Magdi úgy érezte, hogy Odett dalát ugyan megszorongatta a mezőt, de a személyiségét nem tudják sarokba szorítani. Odettnek ez a produkció a mai estén 33 pontot jelentett.
Kállay-Sauders András ezúttal is nemzetközi karrierről álmodozva érkezett a mezőnybe. A My Baby című dallal úgy érezte egy lépéssel már közelebb van a célhoz, mint az elmúlt időkben. A zsűri ezúttal feszültebbnek érezte az előadót, de nem vitatták el a dal és a produkció nagyszerűségét. Mindez pontban kifejezve 45 pontot jelentett, mellyel András átvette a vezetést a műsor ezen pontján.
Polyák Lilla dalát korábban az a vád érte, hogy nagyon hasonlít az előző év győztes dalához, ám ő ezzel nem törődve igyekezett a tőle telhető legjobb produkciót nyújtani. A Valami más című dal az első középdöntőben 35 pontot ért.
Rácz Gergő utolsóként állhatott ezúttal A Dal színpadára. A Csak állj mellém című dal, mely Geszti Péter szerzeménye Csiszár szerint leginkább Magyarországon hozhat sikert, ám civilnek érezte a színpadon. Rákay próbálta szépíteni a helyzeten, ám az előző negatív kritikát nem sikerült feledtetnie. A zsűri 43 ponttal jutalmazta a dalt és előadóját.
A zsűri által továbbjuttatott előadó így Kállay-Saunders András és Rácz Gergő lett, ám a nézők további két versenyzőt segíthettek a továbbjutók közé.
A nézők szavazatainak köszönhetően Cserpes Laura és Keresztes Ildikó is esélyt kapott a folytatásra.