Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Rajongói vigasztalták Keresztes Ildikót

Tehetségkutatók üdvöskéi, rutinos előadók és új énekesek hangja töltötte be A Dal harmadik elődöntőjén az MTVA stúdióját. Az legjobb harminc fellépő utolsó rostáján Wolf Kati és Keresztes Ildikó is új dallal indult, utóbbi kevés sikerrel. A Tátrai Band, az East és a Skorpió együttesből ismert Pálvölgyi Géza és – többek között – a Bikini egykori nagy slágereinek szövegírója, Márkus József által jegyzett Hazám hazád című dal untatta a Rúzsa Magdi, Rákay Phillip, Pierrot és Csiszár Jenő alkotta zsűrit.
Keresztes, csakúgy mint versenytársai, hosszú hónapokon át készült a döntőre, és előadása hibátlan volt. Érthető hát, ha kiült az arcára mérhetetlen csalódása, és hogy villámgyorsan az öltözőjébe rohant, hátrahagyva a riportereket és a fotósokat, és hiába kerestük másnap a művésznőt, továbbra sem kívánt nyilatkozni a témában.
Talán némi gyógyírt jelent számára, hogy rajongóitól csak vigasztaló üzeneteket kap, a verseny után elárasztotta Facebook-oldalát a sok együttérző levél. Wolf Kati már készségesebb volt. Hihetetlen, hogy újra itt állhattam a színpadon, ráadásul megkaptam az esélyt a továbbjutásra. Mielőtt színpadra lépek ilyen izgalmas helyzetben, sokszor megfordul a fejemben, hogy talán inkább otthon kellene ülnöm egy kakaóval a kezemben, de aztán rá kell jöjjek, hogy a színpad is az életem része, és imádom, mosolyodott el Kati. A jövő héttől már csak 18 zenész és zenekar esélyes az Eurovízió bécsi döntőjére, közülük most már Wolf Kati, Boogie, Spoon, Mudzsahid Zoli, Gájer Bálint és az Other Planet zenekar is biztos továbbjutó. Mellettük a középdöntőbe jutott még Antal Timi, Dallos Bogi, Éliás Gyula Jr. ft. Fourtissimo, Ív, a Karmapolis, a New Level Empire, Oláh Gergő, a Pankastic!, a PASSED, Szabó Ádám, Szűcs Gabi és Tóth Vera.