Eurovíziós Dalfesztivál 2012: jön a második elődöntő

Tíz vadonatúj dallal folytatódik szombaton A Dal.
Az Eurovíziós Dalfesztivál 2012 magyar válogatóműsorának második elődöntőjéből újabb négy produkció juthat majd tovább a február 11-i döntőbe a zsűri és a tévénézők döntése alapján.
Négy előadó csatlakozhat most szombaton az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőseihez, Tóth Gabihoz, a Compact Discohoz, Heincz Gábor Bigához és Caramelhez, akik a múlt heti első elődöntőben vívták ki a továbbjutás lehetőségét. Az élő közvetítés kiemelkedő nézettséget hozott, 822 ezren választották az m1 adását, ezzel A Dal a legnézettebb köztévés produkció lett a 4. héten - a technikai malőrök és kisebb hibák ellenére.
A Dal élő műsorsorozatának február 4-ei második elődöntőjében újabb tíz dal verseng a döntőbe jutásért. Az Anti Fitness Club Lesz, ami lesz, Gyurcsik Tibi Mozi szélesvásznon, Fábián Juli & Zoohacker Like A Child, Kiss Gina Chasing Dreams, a Monsoon együttes Dance, Puskás Peti Csillagok, a Sophistic Yeah OK!, Tolvai Renáta Élek a szemeidben, a Király-testvérek The Kiraly's nevű formációja Untried és Veres MóNIKA This Love című dalát láthatják a nézők élőben most szombaton. Az adásban két meglepetésprodukció is lesz: Rúzsa Magdi az Aprócska Blues című eurovíziós dalát énekli, míg a Belmondo együttes a Dschingis Khant adja elő egyedi feldolgozásban. Ez utóbbi dalban álltak először magyarok színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál története során. A második elődöntőből is a Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip alkotta szakmai zsűri juttat be a nyolcas döntőbe három, a közönség pedig egy produkciót.  Ismert, hogy az első elődöntőt visszatérő hanghibák zavarták, amelynek okait az MTVA megvizsgálta, a közmédia és a produkciót gyártó cég most szombatra már zökkenőmentes adást ígér.