Eurovíziós Dalfesztivál 2013 - Sikeresen is szerény maradt ByeAlex

Kiadója szerint ByeAlex visszafogott fiú, jó vele együtt dolgozni. A Dal győztesének addig él a szerződése, amíg nem száll a fejébe a népszerűség.
A Dal hozta meg ByeAlexnek az ismertséget, májusban ő képviseli hazánkat a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A csendes, visszahúzódó fiút és az „egyszerű” dalt egy ideig háttérbe szorította a tehetségkutatókból ismert énekesek hada, és mindenki azt hitte, hogy ők fognak tarolni a versenyen, de végül másképpen alakult: az eredményhirdetéskor ByeAlex neve hangzott el.
Bérczes Ádám, a CLS lemez-kiadó vezetője másfél évvel ezelőtt szerződött le Alexszel.
– A kiadónk általában olyan produkciók mellé áll, mint például a Kowalsky meg a Vega vagy a Compact Disco, akik ugye nem a kereskedelmi média kegyeltjei – magyarázza a szakember. – Alexet újságíróként ismertem meg, korábban több lemezünkrôl írt, aztán másfél éve elküldte nekem a Csókolomot, amit meg is mutattunk az MR2-nek.
A rádió sűrűn játszotta a dalt, Alexnek pedig lemezszerződést kínált a CLS.
– Együttműködésünk alapja a bizalom – folytatja Bérczes. – Sajnos, egyes zenészek a siker hatására többet hisznek magukról, mint amennyit érnek, velünk viszont akkor zárul le a közös munkájuk. Alexnek a szövegei és a zenéje is egyedi világot tükröznek, a tehetségéhez pedig szerénység párosul. Tisztességes ember, jó vele együtt dolgozni.