Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Négy előadó már az elődöntőn elvérzett

Szombat este elrajtolt A Dal, ahol a bejutott harminc produkció közül tízet hallgathattunk végig. Az este folyamán színpadra lépett: Magyar Bogi, Farkas-Jenser Balázs, Szűcs Gabi, a Passed, Dallos Bogi, a Karmapolis, Szakács Gergő, Antal Timi, Tóth Vera és az MDC.
Az előadók az új szabályok értelmében maximálisan 50 pontot érhettek el, hiszen idén ötödik zsűritagként a nézőket is bevonták az értékelésbe. (Azt mondjuk nem verték nagydobra, hogy a mobil applikáción keresztül leadott pontszámok elküldése nem ingyenes).
Tatár Csilla is debütált az este folyamán, hiszen először láthattuk a köztévé képernyőjén. Érezhetően még nem tudott feloldódni az új szerepben, végig kimért volt és merev. Persze az is lehet, hogy csak személyiségéből nem tud kivetkőzni, talán előző munkaadója ezért nem erőltette rá a nagyívű showműsorok vezetését. Visszatérve a verseny lényegi részére, úgy érezzük, hogy a 351 nevezett dalból, talán erősebb produkciókat is ki lehetett volna válogatni. Bár az eredményeket elnézve, idén kifejezett koncepció lehetett, hogy ne az átlagfogyasztó igényeit elégítsék ki.
A pontszámok alapján a mezőny első öt helyezettje automatikusan továbbjutott, így a Passed, Tóth Vera, Dallos Bogi, a Karmapolis és Szűcs Gabi a középdöntőben is újra megmutathatják magukat. A műsor végén a nézők még egy versenyzőt juttathattak tovább vigaszágon, a szerencsés, pedig Antal Timi lett. A zsűri abszolút favoritja a Passed nevű formáció lett, aminek fiatal tagjai tavaly érettsigiztek, idén pedig nonkomformista előadásukkal akár nemzetközi színpadon is találhatják magukat. Ezzel szemben a tinilányok kedvencei, az X-Faktorban feltűnt fiúcsapat, az MDC búcsút intett a versenynek, ahogy Farkas-Jenser Balázs, MAgyar Bogi és Szakács Gergő is, akit legutóbb a Rising Star válogatóján láthattunk.