Magyar Eurovízió második elődöntő - Határon túli magyarok A Dalban

Az Eurovíziós Dalfesztivál második hazai elődöntőjén lép fel szombaton a nagyváradi Tolvai Renáta és a dunaszerdahelyi Gyurcsik Tibor. A két tehetséges fiatal művész számít a határon túli nézők szavazataira. A válogatót élőben közvetíti az m1 és a Duna World is. Az Eurovíziós Dalfesztivál második hazai elődöntőjén lép fel szombaton a nagyváradi Tolvai Renáta és a dunaszerdahelyi Gyurcsik Tibor. A két tehetséges fiatal művész számít a határon túli nézők szavazataira. A válogatót élőben közvetíti az m1 és a Duna World is.
Jelentős érdeklődés kíséri a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál hazai előkészületeit. Magyarország idei versenydalát a Magyar Televízió és az MTVA nyílt pályázat alapján, háromrészes élő showműsorban választja ki. A szombati, második elődöntőben tíz produkciót láthat és hallhat a közönség, a verseny eredményeként négy dal jut a döntőbe.
„Az elmúlt héten 32 országból érkezett sms, szám szerint 33 ezer szavazat, ebből 29.500 volt érvényes - nyilatkozta a Térkép csütörtöki adásában Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője. - Különösen sok szavazat érkezett Erdélyből, amit külön köszönök, és arra bíztatom a külhoni nézőket, hogy tartsanak velünk szombaton is és voksoljanak, hiszen egy erdélyi és egy felvidéki fellépőért is izgulhatunk."
A Dal szombati adásában mutatkozik be 2010 hangja, a nagyváradi Tolvai Renáta, és ringbe száll a dunaszerdahelyi Gyurcsik Tibor is. Sokat nyom a latba a nézők akarata, mivel a zsűri pontszámai alapján három versenyző kerül a döntőbe, a nézői sms-ek pedig egy versenyzőt juttathatnak a finisbe.
„Remélem, hogy jól fogok szerepelni szombaton, és az emberek szeretni fogják ezt a dalt. Kívánom, hogy rajongóim se csalódjanak - fejezte ki reményét a partiumi énekesnő a Duna határon túli tematikájú műsorában. A felvidéki fiatalember hozzátette. - A dal pontosan azt tükrözi, amiért itt állok, amiért küzdöttem és amit szerettem volna évek óta. Azt sugallja, hogy megvan a célod, megvan az álmod, küzdesz, és nem adod fel soha!"
A szombat este egyik sztárvendége a szintén határon túli énekes, Rúzsa Magdi lesz, aki 2006-ban volt az év hangja, 2007-ben pedig ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A műsorban Aprócska blues című egykori versenydalát adja elő.
A nézők A Dal című műsort február 4-én, szombaton láthatják (m1, Duna World 21.15)