Eurovíziós Dalfesztivál 2012: Gyurcsík Tibort letiltották a csajozásról

Az X-Faktoros kudarca után abba akarta hagyni a zenélést, végül mégis az énekesi pálya mellett döntött Gyurcsík Tibor, aki legutóbb a legtöbb pontot gyűjtötte be a zsűritől az eurovíziós dalválogatón. Eleinte nem is vette komolyan ezt az egészet, de most rápörgött a dologra, és még reménykedik abban, hogy nemcsak az országok közötti szimpátiától fog függeni a végeredmény. Már most a tinilányok kedvence, de még nem csajozhat, erről a döntőig le van tiltva.
Mint ahogyan általában az lenni szokott azoknál az énekeseknél, akiket kudarc ér, Gyurcsík Tibor életében is volt egy olyan pont, amikor azt mondta, nem folytatja tovább, abbahagyja a zenélést: az X-Faktor első döntőjében, amikor legelsőként esett ki. Az énekes akkor el is futott a kamerák elől, nem akart senkinek sem interjút adni, akkorát csalódott, ám végül sikerült túltennie magát az egészen, most pedig az Eurovíziós Dalfesztiválra készül. Eleinte annyira nem izgatta a dolog
„Az X-Faktor után nekem az volt a nagy szerencsém, hogy míg másoknak fel kellett adnia a munkahelyét (mint például Kocsis Tibónak, aki korábban évekig dolgozott a Szerencsejáték Zrt.-nél), addig én akkor zártam le pont egy korszakot, hiszen akkor fejeztem be az egyetemet. Tehát vagy az lett volna, hogy nekiállok dolgozni, vagy az X-Faktor. Utóbbinak egyetlen lehetőséget adtam, hogy kiderüljön, mire vagyok képes és mennyire állom meg a helyemet. Amikor bekerültem, már tudtam, hogy a zenével szeretnék inkább foglalkozni, mert ez érdekel a legjobban” – magyarázta Gyurcsík, aki hatalmas lehetőséget lát már a dalválogatóban is.
„Nyilván a jövőmet nagymértékben fogja befolyásolni, hogy mennyire szerepelek jól A Dalban, hiszen különböző szervezőirodák figyelik a műsort, akik szemezgetnek, kiket tudnak majd beszervezni a későbbiekben egy-egy fellépésre. Ebben például nagyon bízok, szeretnék ilyen lehetőségeket, hiszen valamiből meg kell élni. Sok időt és energiát öltünk bele a produkcióba, és nagyon remélem, megtérül majd.”
Az énekes elismerte, amikor Szabó Zével (a dalszerző) jelentkeztek a versenyre, annyira még nem izgatta az egész, később viszont már teljesen rápörgött a dologra. „Reménykedtem a sikerben, de nem számítottam arra, hogy ekkora hatással lesz a zsűrire: leginkább Csiszár Jenő pontozása lepett meg, aki általában nagyon szigorú az előadókkal szemben.”
Első az országok közötti szimpátia
Gyurcsík úgy véli, az Eurovíziós Dalfesztiválra csak nagyon jó dalok kerülnek ki, de pontosan nem lehet tudni, mi befolyásolja a nézőket. „Mindenki tudja, hogy az országok közötti szimpátia nagy hangsúllyal bír a pontozásnál, de ha megnézzük az utóbbi évek befutóit, nagyon fontos, hogy a dal ne csak ott, élőben legyen jó a színpadon, hanem a tévén keresztül jusson el a nézőkig – hogy ő is úgy érezze, száz százalékosan megkapott mindent, mintha ott lett volna az arénában. A színpadi produkciót tehát nagyon lényegesnek tartom.” Az énekes hozzátette, ha tudná az ember, milyen egy igazi nemzetközi dal, akkor könnyű dolguk lenne nekik is.
Bár kinőtt már az úgynevezett tinikorból, mégis leginkább a tinik kedvence, ami persze, ha egy versenyről van szó, nem is nagy gond, hiszen a fiatal lányok tudnak a legtöbb pénzt elkölteni szavazatokra – de Gyurcsík arra törekszik, hogy más korosztályoknak is megfeleljen. Mondjuk nullától százig.
Ami meg a csajozást illeti, állítása szerint bő választékkal rendelkezik, a közösségi oldalon több szexmániás rajongója is rázúdította már vágyait. Nem menekül, de most inkább az Eurovízióra koncentrál, vagyis amint vége a versenynek, belevetheti magát az éjszakába – egyelőre azonban erről Szabó Zé szigorúan letiltotta.