A Compact Disco megy a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválra Bakuba

A magyar eurovíziós válogatóshow, A Dal finisében a Compact Disco mellett a Király testvérek, Molnár Ferenc Caramel és Heincz Gábor Biga kapták a legtöbb közönségszavazatot, de a zsűri döntése alapján a viszonylag frissen felfedezett együttes utazhat a májusban Bakuban rendezendő Eurovíziós Dalfesztiválra. 
A február 11-i döntőben nyolc produkció hangzott el, melyek közül a Compact Disco száma, a Sound of Our Hearts lesz a magyar versenydal az 57. Eurovíziós Dalfesztiválon. Versenyben volt még Heincz Gábor Biga, Molnár Ferenc Caramel, a Király testvérek (Linda, Ben és Viktor), valamint Tóth Gabi, Gyurcsík Tibor, Veres Mónika, illetve Fábián Juli és Zoohacker. A közönség négy versenyzőt választott ki, akik közül a zsűri - Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rákay Philip és Rakonczai Viktor - jelölte meg a végső győztest.
20.29. A műsorvezető-páros, Kapócs Zsóka és Gundel Takács Gábor bemutatja a zsűrit, és ismerteti az este menetét - majd megtudjuk, hogy Norvégiában és Izlandon is ma zajlik a nemzeti döntő, Gundel Takács pedig elindítja a szavazást. A Király testvérek kezdenek az Untried című dallal: Linda hajszerkezete ezúttal finomodott, de még mindig rengeteg fonatot tettek bele, és az Alice Csodaországban világa is megmaradt. Rakonczai szerint a mai estén a komplexitásra kell törekedni, Rákay azt mondja, az Eurovíziós Dalfesztivált le kellene fújni, és a magyaroknak kéne nyolc versenyzőt küldeni.
20.45. Gyurcsík Tibor elmondja, hogy előző produkciója után rengeteg támogató levelet kapott, majd Take That-pólóban lép fel a Back In Place című dallal, amelynek szerzői - Szabó Zé és Johnny K. Palmer - is a közönségben foglalnak helyet. Wolf Kati az énekes természetességéről áradozik. Következik Tóth Gabi, aki a Please Don't Say Me című számot adja elő a tőle megszokott, merész ruhában - amelyről azt gondolnánk, bármelyik pillanatban leeshet róla -, de előtte még elárulja, hogy gyerekkori álma teljesülne, ha kijuthatna az Eurovíziós Dalfesztiválra. Rákay szerint Tóth Gabi hangja és energiája "felszántja a színpadot", Csiszár "atombiztosnak" látja a produkciót. Az elődöntőkkel ellentétben, egyelőre technikai hiba nélkül zajlik az adás.
20.55. A színpadon a Rakonczai által magyar Coldplaynek kikiáltott Compact Disco, amely saját szerzeményét, a Sound of Our Hearts-t adja elő: az énekes mintha a Mad Max-ből lépett volna elő, a háttérben pedig egy tökéletesen felesleges - a képernyőn keresztül alig hallható - vokalista lány táncikál. Rakonczai a moll és a dúr hangnem váltakozását dicséri, Wolf Kati és Rákay szubjektívra veszik a figurát - az utóbbi szerint "a döntőben mindent szabad" -, mindketten elárulják, hogy ez az egyik kedvenc daluk. Gundel Takács Azerbajdzsán magyarországi nagykövetét köszönti, miután az 57. Eurovíziós Dalfesztiválnak az azeri főváros, Baku ad helyet. Kapócs Zsóka az előadókat faggatja, akik közül mindegyik biztosítja a közönséget, hogy nagyon szeretne ott lenni a nemzetközi versenyen. Jön az első vendégprodukció, Ónodi Eszter és Jordán Adél az ABBA Waterloo című slágerét énekli angolul és svédül - a skandináv együttes ezzel a számmal nyerte meg az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivált.
21.15. Fábián Juli és Zoohacker folytatják a versenyt, akik a magyarok barátságos oldalát mutatnák meg, amennyiben kijutnának Bakuba. Az énekesnő egy nyalókával játszadozik, majd a zsűrit fényképezi a Like a Child közben, ami el is nyeri az ítészek tetszését: Rakonczai szerint a zenekar most találta meg a dal karakterét, Wolf Kati azt mondja, Fábián Juli a humánumot hozza fel a színpadra. A döntő hatodik dala a Vertigo, melynek szerzője és előadója is az annak idején a Megasztár-ban feltűnt Molnár Ferenc Caramel. A zsűri egyetlen női tagja alig jut szóhoz, majd a komoly mondandót dicséri, Rákay - meglehetősen patetikusan - nagybetűs katarzisról beszél, Csiszár szerint Caramel csak "tetézi a bajt" azzal, hogy az előzőekhez hasonló, kiváló produkciót adott elő.  
21.32. Következik a két utolsó dal, a This Love Veres Mónika előadásában, illetve Heincz Gábor Biga Learning To Let Go-ja. Előbbi viszonylag egyszerű színpadképpel és gyakorlatilag koreográfia nélkül dolgozik, csupán a hangjával próbál az érzelmekre hatni - ami a zsűrinél célba is talál, Csiszár például Anastaciához hasonlítja az énekesnőt, Rakonczai pedig megígéri a lánynak, hogy a jövőben "kezelésbe veszi", vagyis legalább egy dalt ír neki. A vastagkeretes szemüvegével Elvis Costellóra emlékeztető Heincz is hasonlóan egyszerűen, szolidan mozgolódó vokalistákkal adja elő versenydalát, és a zsűri - nem túl nagy meglepetésre - ettől is el van ájulva. Ez nem a Megasztár, az este során egy rossz szót nem szóltak az ítészek, csupa pozitív kritikát fogalmaztak meg.
21.52. Gundel Takács elmondja, már 50 ezer szavazat érkezett a versenyzőkre, majd - a nyolc produkció felidézése és az m1-en szokatlan reklámszünet után - egy kissé szürreális mutatvány következik: a Magyar Rádió Énekkara a Csonka Andrástól ismert Ding-Dong-ot adja elő a capella - vagyis hangszerkíséret nélküli - verzióban.
22.00. Kapócs Zsóka végigkérdezi a versenyzőket, hogy szerintük ki utazzon Bakuba, többen Caramelt mondják. Már körülbelül 100 ezer szavazat érkezett a produkciókra, miközben az elvben kiszabott adásidő véget ér. Ennek ellenére még a zsűri két tagja is színpadra lép: Wolf Kati és Rakonczai a tavalyi versenydalt, a Szerelem, miért múlsz? című szerzeményt adják elő, Rácz Gergővel karöltve. Gundel Takács elárulja, hagyományt szeretnének teremteni azzal, hogy a tavalyi induló előadja akkori számát. 
22.09. A műsorvezető lezárja a szavazást, 110 ezer szavazatról és rendkívül szoros állásról beszél. Gundel Takács a már kiesett Kállay-Saunders Andrást méltatja, Kapócs Zsóka Puskás Petit hiányolja - miközben Veres Mónika Heincz Gábor szemüvegét próbálja fel. Elhangzik - nem sorrendben - a négy előadó neve, aki a legtöbb szavazatot kapta a közönségtől: a Király testvéreknek, Molnár Ferenc Caramelnek, a Compact Discónak és Heincz Gábor Bigának van még esélye. 
22.13. A négy közönségkedvenc a stúdióba vonul, további sorsukról a zsűri dönt - amennyiben holtverseny alakul ki, a nézők szavazatai döntenek. Csiszár Jenő a Compact Discóra szavaz, Rákay Philip ellenben "egy másik C betűs", Caramel mellett teszi le a voksát, majd Wolf Kati ismét a Compact Discónak kedvez. Rakonczai Viktor nem örül, hogy ő maradt utoljára, de az általa legpopulárisabbnak tartott előadót, Heincz Gábor Bigát jelöli meg, ezzel eldönti a versenyt: Magyarországról a Compact Disco utazhat Bakuba az 57. Eurovíziós Dalfesztiválra.