Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - Döntős Kállay Saunders András

Bejutott Kállay-Saunders András és a Running című dal az 59. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába kedden este Koppenhágában. A Magyarországot képviselő énekes a verseny első elődöntőjében a 16 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője.
Az utolsóként színpadra lépő Kállay-Saunders András prorukcióját a B&W Hallerne tízezres közönsége is tetszéssel fogadta. 
"Talán a döntő még ennél is jobb lehet. Lejött rólam az eddigi nyomás, végre sikerrel túlvagyok az elődöntőn. Persze jó lenne nyerni a fináléban, de ha nem, a lényeg továbbra is az, hogy a legjobbat kihozzam magamból" - mondta már az öltözőben Kállay-Saunders András az MTI-nek. A Running című dal zenéje a rhythm and blues kategóriába sorolható, a szöveg a gyerekek elleni erőszakról szól, alapja egy megtörtént eset.iA dalt Kállay-Saunders András és Szakos Krisztián közösen írta. A tíz döntőbe jutott produkció listája nagyjából megegyezett a fogadóirodák többsége által favorizált tíz országgal. Szintén bekerült a fináléba a végső győzelemre is esélyesnek tartott örmény Aram MP3, aki pirotechnikával fűszerezte lírai dala, a Not Alone előadását, az évek óta jól szereplő Azerbajdzsánt képviselő Dilara Kazimova (Start a Fire), a svéd Sanna Nielsen (Undo), az ukrán Marija Jaremcsuk (Tick-Tock, a társszerző svéd Sandra Bjurman volt a 2011-es győztes azeri dal egyik komponistája), az orosz Tolmacsevi nővérek (Shine), a színvonalas countrys alterrockot előadó holland duó, a Common Linnets (Calm After the Storm), a harmadszorra söntőbe jutott San Marinó-i Valentina Monetta (Maybe), az izlandi "viccpunk" banda, a Pollapönk (No Prejudice), valamint az elődöntőben egyedül nemzeti nyelvén éneklő montenegrói Sergej Cetkovic (Moj svijet).
A politika is beszivárgott, az arénában  és a sajtóközpontban is füttyszó fogadta, amikor a műsorvezető kimondta Oroszország nevét a továbbjutók között.
Az idén Join Us (Csatlakozz hozzánk) szlogennel zajló dalfesztivál második elődöntőjét csütörtökön, a döntőt szombaton rendezik.