Eurovíziós Dalfesztivál- Ők a következő továbbjutók

A zsűri döntése alapján Kállay-Saunders András, Joni és Bogi, a tévénézők szavazataival Polyák Lilla, a Muzikfabrik és Dér Heni jutott tovább a második elődöntőből a középdöntőbe A Dal című showműsorban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.
A legtöbb pontot (38-at) Kállay-Saunders András kapta a négytagú zsűritől. Az énekes a lírai és drum and bass részeket váltogató Running című dalt (szerzők: az előadó és Szakos Krisztián) adta elő. Kettővel kevesebb, 36 pont jutott Joninak (Tóth Johannának), aki a Waterfall című dalt, saját, Gabriella Wilson, Michael James Down, Emanuel Abrahamsson, Dimitri Stassos, Dinuiki Stassos és Pataki Tamás szerzeményét énekelte. Hárman is 35 pontot kaptak, közülük a zsűri a 16 éves Bogi (Dallos-Nyers Boglárka) We All című dalát választotta és juttatta tovább, ezt Tóth G. Zoltán és Halász Péter jegyzi.
Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített második elődöntőből a tévénézők sms-szavazataival Polyák Lilla és a Karcolás című dal (Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Homonnay Zsolt szerzeménye), a Muzikfabriktól a This Is My Life (Rozmann András, Sinka Szilárd, Sövegjártó László, Hegyi Ákos), illetve a Dér Henitől elhangzott Ég veled (Dér Henrietta, Burai Krisztián, Bodóczki Ernő, Szabó Norbert) jutott tovább a középdöntőbe, amelyet február 15-án és 16-án rendeznek. Ide kerül a február 8-i harmadik elődöntőből is hat dal. A Dal február 22-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 59. Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.
A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Kovács Kati énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Csiszár Jenő műsorvezető tevékenykedik. A verseny és a showműsor digitális kommentátora ByeAlex, aki a tavalyi malmői Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország képviseletében 10. lett Kedvesem című dalával.
Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 435 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe.