Eurovíziós Dalfesztivál - Továbbjutók névsora

A zsűri döntése alapján Király Viktor, Marge és Szabó Leslie, a tévénézők szavazataival Oláh Ibolya, a Group'N'Swing és a Depresszió jutott tovább a szombati első elődöntőből a középdöntőbe A Dal című showműsorban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén. A 29 éves Király Viktor, aki tavalyelőtt testvéreivel közösen indult a versenyen, a Running Out of Time (szerzők: Király Viktor és Király Tamás) című dallal a maximális 40 pontot kapta a négytagú zsűritől, négy ponttal kevesebb jutott Marge-nak, aki a Morning Light című, éteri hangulatú popprodukciót, Szakos Krisztián és Batta Zsuzsanna "Marge" szerzeményét énekelte. Szintén a zsűri juttatta tovább (35 ponttal) Szabó Leslie énekes-gitárost és a Hogy segíthetnék? című dalt, amelyet az előadó jegyez.
Ez egy jó érzésű dal, szeretném visszahozni azt a fajta zenét, ami örömet okoz az embereknek" - mondta Király Viktor a Runnung Out of Time-ról az MTI-nek.
Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített első elődöntőből a tévénézők sms-szavazataival Oláh Ibolya és az 1 percig sztár című dal (az előadó szerzeménye), a Group'N'Swingtől a Retikül (Romhányi Áron és Lombos Márton), illetve a Depressziótól elhangzott Csak a zene (Depresszió, Halász Ferenc) jutott tovább a középdöntőbe, amelyet február 15-16-án rendeznek.
Ide kerül a február 1-jei második, illetve a február 8-i harmadik elődöntőből is hat-hat dal. A Dal február 22-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 59. Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.
Jövő héten újabb tíz előadó, Dér Heni, a Belmondo, Joni, a 2Beat or Not 2Beat, Bogi, Vastag Tamás, Szécsi Saci és Böbe, Polyák Lilla, a Muzikfabrik és Kállay Saunders küzd meg a továbbjutásért.