Eurovíziós Dalfesztivál - Jövőre újra szól a Dal

Jövőre újra szól A Dal. A közmédia már várja az előadók és dalaik jelentkezését. Idén újdonság, hogy a magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, illetve az országban élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is várja a zsűri.
Már látható és hallható a közmédia összes csatornáján az a figyelemfelhívó kisfilm, amelyben azok jelentkezését várják, akik részt szeretnének venni a Dalválasztó show-n.
Tavaly rekordmennyiségű, csaknem 250 dallal pályáztak, amiből a szakmai zsűri választotta ki a legjobb harmincat. Végül ByeAlex Kedvesem című dala került ki győztesen. Így ő képviselhette Magyarországot Malmőben.
Bár sokan kételkedtek abban, hogy a többi produkciótól jelentősen eltérő dal megállja-e a helyét a nemzetközi mezőnyben, végül a 10. lett az európai nézők szavazatai alapján. Ez az Eurovíziós Dalfesztivál történetében az egyik legjobb magyar szereplés volt.
Idén december elsejéig lehet elküldeni a pályázatokat. Maximum háromperces alkotásokat várnak olyan előadóktól, akiknek korábban már jelent meg albuma vagy rádiófelvétele, és van érvényes lemezszerződése vagy menedzsere. A feltételek között több újítás is van.
"Abban változik az idei kiírás, hogy angol nyelvű dalokat, illetve Magyarország területén élő kisebbségek illetve etnikumok nyelvén íródott dalokat is várunk, de magyar szövegnek feltétlenül lennie kell az idei pályázatokban is" – nyilatkozta Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke.
A pályázáshoz szükséges információkat és a jelentkezési lapot a www.adal2014.hu internetes oldalról lehet letölteni. A beküldött dalokból idén ismét egy szakmai zsűri választja majd ki a legjobbakat.
Az, hogy ki képviseli Magyarországot 2014-ben az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon Koppenhágában, a hazai Dalválasztóban dől majd el február közepén, további hírek olvasása a rövid hírek oldalon.