Eurovíziós dalfesztivál 2013 - Különleges párharcok teszik izgalmassá, az idei eurovíziót

Dorinával küzd Pély Barna. Különleges párharcok teszik izgalmassá az Eurovíziós Dalfesztivál hazai versengését. Kezdők és régi motorosok, mentorok és tanítványok, sőt szerelmespárok is küzdenek egymással. A Dal című produkció zsűrije, Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor, Walkó Csaba és Rákay Philip kiválasztotta a legjobb harminc szerzeményt, amely részt vehet az előválogató show-n. A verseny február 2-án indul, és épp egy hónappal később derül ki, melyik előadó képviselheti hazánkat a világdöntőn. Az elődöntők izgalmát fokozza, hogy kivételesen egymás ellen küzd Galambos Dorina és kedvese, Pély Barna. Az amúgy elválaszthatatlan szerelmesek közül ezúttal csak az egyik örülhet majd igazán.
Az egyik legnagyobb név Keresztes Ildikó, akinek volt mentorként az egykori X-faktoroso­kat kell leénekelnie, ugyanis vele együtt bejutott a legjobb harminc közé Vastag Tamás, Janicsák Veca, Gyurcsik Tibor, Baricz Gergő és Fehér Zoltán is. A tét valószínűleg Ildikó számára a legnagyobb, hiszen ha leszerepel, ő szenvedi el a legnagyobb presztízsveszteséget. Ezért is meglepő, hogy viszonylag ismeretlen, kezdő szerző, Köteles Leander dalát énekli.
Egy másik mentor, Geszti Péter kevesebbet bízott a véletlenre, ő ugyanis három versengő dalnak is a szerzője, míg Sp a barátjának, Brasch Bencének írt számot.
Még tart a TV2 énekesversenye, a The Voice, de a kiesett Agárdi Szilvi máris vigasztalódhat az M1-en, ráadásul Pál Dénes oldalán, akivel újra duettet énekel. Láthatjuk a Voice-ból viharosan távozó Mohamed Fatimát, és összecsap két volt Megasztáros, Radics Gigi és Kállay-Saunders András is.