Eurovíziós Dalfesztivál 2013 - Keresztes Ildikó jelentkezett az idén, az Eurovízióra

Keresztes Ildikó jelentkezett az idén a svédországi Malmőben megrendezendő 59. Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára. A hot! magazin megkereste az érintettet, de az X-Faktor egyetlen női mentora sem megerősíteni, sem megcáfolni nem volt hajlandó az információt.
Keresztes Ildikó valóban beadta pályázatát a 2013-as, A Dal című előválogató show-ba. De mivel 250 dal érkezett, és jelenleg még a válogatás zajlik, csak január 14-én derül ki, hogy bekerült-e a legjobb harminc közé - nyilatkozta a magazinnak az MTVA sajtófőnöke.
Azóta kiderült, hogy az X-Faktor mentorának dala bekerült a legjobb harminc szerzemény közé. A hot! szerint hosszú évek alatt bebizonyosodott, hogy csak a fiataloknak van sikerük ezen a fesztiválon, az idősebbek, akármilyen tehetségesek is, nem érnek el értékelhető eredményt. Például a romantika királyaként emlegetett Engelbert Humperdinck produkciója várakozáson alul szerepelt. Viszont az idős hölgyekből álló asszonykórus, egy udmurt együttes, a Buranovskiye Babushki, vagyis a hóviharnagymamák nagy sikert arattak. A Class FM Morning Show című műsorából Sebestyén Balázs telefonon felhívta Keresztes Ildikót, hogy megkérdezze tőle, nem érzi-e presztízsveszteségnek azt, ha esetleg éppen a mentoráltjai ejtenék ki őt a versenyből.
"Az egész úgy történt, hogy a kiadóm szólt, van egy dal, amiben hisznek, hallgassam meg, és ha lenne kedvem, énekeljem fel. Én a klasszikus rock-kategóriát képviselem, és ez egy teljesen más műfajú dal, de azért felénekeltem. Köteles Leander írta és a címe: "Nem akarok többé játszani". Tegnap szembesültem vele, hogy bekerült a harminc legjobb dal közé.
Azt gondolom, hogy ez elsősorban egy dalverseny, és ha a szerző megtisztelt azzal, hogy velem szeretné előadatni a dalát, azt úgy élem meg, hogy ez egy újabb énekesnői feladat és nem úgy, hogy presztízsveszteség lenne, ha nem jutnék vele tovább. Én nem akarok ezen görcsölni. Mindent megteszek azért, hogy a dal sikeres legyen, mint ahogy eddig is minden feladathoz így álltam hozzá" - nyilatkozta Keresztes Ildikó.
Az X-Faktor különböző szériáiból Janicsák Veca, Fehér Zoltán, Gyurcsík Tibor, Vastag Tamás és Baricz Gergő dala is bejutott a hazai 30-as döntőbe. Utóbbi két előadó Keresztes Ildikó mentoráltja volt az RTL tehetségkutatójában.
A legjobb 30 magyar dal és előadójának listája:
Plastikhead feat Gáspár Laci - A szeretet él
Puskás Peti - Amíg a tűz ég
The (hated) Tomorrow - Anyáddal
Rácz Gergő - Csak állj mellém
Völgyesi Gabi - Csak te légy
Palcsó Tamás - Ezt látnod kell
Szabó Ádám - Hadd legyen más!
Vastag Tamás - Holnaptól
Baricz Gergő - Húz
Mrs Columbo - Játszd újra
Egy Másik Zenekar - Katatón dal
Bye Alex - Kedvesem
Éliás Gyula - Mindhalálig várni rád
Kállay Saunders András - My baby
Keresztes Ildikó - Nem akarok többé játszani
Mohamed Fatima - Nem baj
Background - Neonzöld
Fehér Zoltán - Nincs baj
Gyurcsik Tibor - Örök harc
Rami - Puzzle
Flash Travel - Soha ne add fel az álmaidat
Agárdi Szilvi és Pál Dénes - Szíveddel láss
Burai Krisztián - Született szívtörő
United - Tegnap még más voltál
Brasch Bence - Túl egyszerű
Bogi - Tükörkép
Radics Gigi - Úgy fáj
Janicsák Veca - Új generáció
Polyák Lilla - Valami más
Hoffmann Mónika - Hullócsillag