Eurovíziós Dalfesztivál 2013 - Egyszerűségével elvarázsol - külföldi vélemények ByeAlexről

Az Eurovíziós Dalverseny honlapjára is hamar kikerült a hír, miszerint ByeAlex képviseli Magyarországot a 2013-as megmérettetésen. A hír alatti kommentekből szemezgettünk.
Az Eurovíziós Dalverseny honlapján is kinn a hír, hogy idén ByeAlex lesz a magyar induló: a dal meg is hallgatható a honlapon. Bárkit is indított volna az MTVA, a vélemények megoszlottak volna, így a Kedvesem kiküldését is sokan értetlenül fogadták itthon, és nincs ez másképp a műsor hivatalos oldalán sem, ahol egyaránt feltűnnek értetlenkedők és távoli rajongók. A spanyol Ninarovska elnézést kér, és jelzi, hogy nem ez lesz a favoritja, Norbertodavinci pedig úgy látja, hogy csak a magyarok tudják, miért szavazták be épp őt. Egy azeri kommentelő szerint messze ez a leggyengébb dal a mezőnyben, de azért sok szerencsét kíván, miközben egy brit olvasó - aki a furcsa lebonyolítási rendszert is kritizálja - úgy véli, hogy csekély esélyei vannak a fináléban. "Jó dal, más, mint a többi, de messze van a különlegestől" - írja. Egy malajziai kommentelő is hozzászólt, neki ez túl melankolikus nóta. Talán több a pozitív hozzászólás: Nenna szerint megkapó, érdekes szerzemény, semmiképp sem mainstream, és bízik benne, hogy feliratozzák majd Malmőben. A német Manuel Denke nagyon lelkes lett a Kedvesem hallatán, szerinte kiváló választás, drukkol majd a döntőben. Egy horvát kommentelő szerint nagy meglepetést okozott Magyarország azzal, hogy ezt választotta, de biztosan ott lesz a döntőben, mert érződik, hogy pozitív, szerelmes tartalommal bír. Talán egy litván szavazónk is lesz, mert Mindis szerint szép a dal, drukkol, hogy bejusson a fináléba, Rosmarinus pedig úgy látja, hogy egyszerűségével varázsol a dal.
A brit And2107 szerint szép dal, de ha legalább egy része nem angolul megy majd adásba, akkor kevés voksra számíthat. A műsor hivatalos honlapját Kínából is nézik, egy Gloria Chen nevű lány szerint a szám szívet melengető, kellemes, de sajnálkozik, hogy egy árva mukkot sem ért belőle. A román Flora Andriescu ugyan szereti a magyar dalt, de úgy látja, hogy a Compact Disco jobb volt (a csapat tavaly 24. lett csak, de legalább túljutott az elődöntőn - ez korábban Csézynek vagy Ádok Zolinak nem sikerült). Egy ausztrál eurovízió-rajongó szerint kissé unalmas a nóta, és túlságosan ismétlődő ahhoz, hogy siker lehessen.
Nincs tehát összhang a nemzetközi megítélésben, mert míg egy brit olvasó azon kesereg, hogy nem Radics Gigi jutott tovább, egy másik ausztrál a fantasztikus döntés miatt gratulál, megjegyzi, hogy a norvég mellett ez a kedvenc indulója, annak ellenére, hogy nem érti a szöveget. Lelkesedése örömteli, de az országából nem lehet szavazni, így őt már most elvesztettük.